sobota, 5 kwietnia 2014



Dzisiaj kolejna propozycja na proste i słodkie śniadanie. 
Pierwsze, jeszcze chrupiące, serduszka proponuję podać z samym cukrem pudrem.
 Kolejne z gorącymi maliny i uprażonymi płatkami migdałowymi. 


Co potrzebujemy?
szklanka mąki
szklanka mleka
jajko
3 łyżki oleju
pół łyżeczki proszku do pieczenia

- z podanych proporcji przygotujecie 4 krążki serduszek -

dodatki:
cukier puder
maliny
płatki migdałowe 


 Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszamy na gładką masę. 
Nie dodajemy cukru. Dodatki są wystarczająco słodkie.

Gdy pierwsze serduszka rosną w gofrownicy przygotowujemy maliny i posypkę z migdałów.



 Maliny wrzucamy na patelnię. Wyciągnijcie owoce z zamrażalnika dzień wcześniej!
Dodajemy łyżeczkę cukru waniliowego.
Podgrzewamy tak długo, aż konsystencja musu będzie nam odpowiadać


 Płatki migdałowe prażymy na rumiany kolor na suchej patelni ciągle mieszając.


 Pierwsze serduszka przyozdabiamy cukrem pudrem, jemy póki ciepłe :-)


 Na kolejne nakładamy przygotowane dodatki.






 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz