niedziela, 9 marca 2014


Oto prosty przepis na pyszne i bardzo pożywne śniadanie.



Ciabattę wstaw na kilka minut do piekarnika - zrobi się chrupiąca!


Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oliwy, wrzuć plastry boczku.
Podsmażaj je tak długo aż staną się rumiane a zapach unoszący się w mieszkaniu
wyciągnie z łóżka nawet największego śpiocha :-)

Na jedną kanapkę potrzeba około 3 plasterków boczku. 


Umyj garść świeżej rukoli. Im więcej zmieści się na kanapce tym lepiej!


Kompozycje smakowo-kolorystyczną dopełni plaster fety.



Jeszcze gorącą ciabattę kroimy na pół, kładziemy boczek, rukolę, fetę.
Górę doprawiamy odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i już!


Jemy póki ciepłe - smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz